Snickers cookies
Ingredienser
- 4 spiseskjeer linfrø
- 2 dl vann
Bland sammen, og la det hvile.
------------------------
Sjokolade- og nøttemix:
Kutt opp:
- 400 g sjokolade
- 300 g salte peanøtter
Finn frem en mikser, og bland det deretter sammen med
- 460 g margarin
- 1 kg brunt sukker
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
-------------------------
Sikt og bland godt
- 1 kg hvetemel
- 2 spiseskjeer maisenna
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 4 flat teskje bakepulver
- 1 teskje salt
Bland alt sammen og rør inn litt av sjokolade-/peanøttblandingen.
Sett i kjøleskapet 20 min.
Ta røren ut av kjøleskapet og form cookiene, topp dem med litt karamellsaus* og 1 ts sjokolade-/nøtterblanding .
Stek på 180C i 9 min
La cookiene avkjøle - og nyt!
-------------------------
*Karamellsaus:
- 200g hvitt sukker
- 60g vann
- 6 spiseskjeer margarin
- 125g gryr
- 1teskje vaniljepulver
- en klype salt
Havregrøt
Værgudene har ikke velsignet oss med snø denne vinteren, og hvert ekstra minutt under dynen en skatt.
Her er en rask havregrøt som kan lages på bare noen få minutter; glutenfri og uten kunstig sukker. Nyt!
Ingredienser
- 350 ml vann
- 75 g glutenfrie havregryn
- 1 spiseskje usøtet kakaopulver (råkakao)
- 1/4 teskje kanel
- 1 spiseskje gresskarkjerner
- 1 spiseskje linfrø
- frosne blåbær
- 1 spiseskje daddelsirup
- 1 spiseskje kokosnøttflak, hvis ønskelig
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet i en liten kjele. Når vannet koker, reduser til middels varme; tilsett havre, kakao og kanel. La det småkoke, mens du rører av og til, til du oppnår ønsket tekstur og det meste av vannet er fordampet; ca 5-7 minutter.
Ta kjelen av varmen og rør inn de resterende ingrediensene, bortsett fra kokosflakene. Strø de på toppen av grøten, om ønskelig.
Ønsker du en enda sunnere start på dagen; tilsett annen valgfri frukt som topping, f.eks. banan, friske bær, mynteblader osv.
VARM KAKAO
Stavanger-vinteren byr ikke på typisk vintervær med snø og solfylte ettermiddager. Her på vestkysten må vi som oftest ta til takke med våte, mørke og vindfulle vintermåneder.
Hva er da bedre enn å krølle seg sammen på sofaen under et behagelig teppe, med en god bok i den ene hånden og en varm kakao i den andre. Her er vår favorittoppskrift som vi bruker i kafeen for øyeblikket:
Ingredienser
- 20 g mørk sjokolade (minst 70%)
- 15 ml varmt vann
- 1 ts kokossukker
- 1 ts fyldig, mørkt sjokoladepulver
- 200 ml plantebasert melk (vi foretrekker havremelk)
Fremgangsmåte:
Smelt først sjokoladen ved å dekke den med varmt vann og rør kraftig. Når det er oppløst, tilsett sjokoladepulver, kokossukker og melk. Varm blandingen i en kjele til den er varm. Hvis du har en melkesummer, bruk den til å få en luftigere tekstur. Hvis ikke, hell den varme sjokoladen fra kjelen i favorittkoppen din og nyt. Juster sødmen etter ditt ønske.
Immune Booster
Når influensasesongen starter, er det viktig å styrke immunforsvaret ditt, og derfor er det et must å ha en immunforsterker hver morgen.
Juicen, Immune Booster er for øyeblikket ikke tilgjengelig på Kafé Oransjeriet, men du kan enkelt lage den på egen hånd :
Ingredienser
- 235 ml ferskpresset eplejuice
(unngå Granny Smith eller andre svært sure varianter; Pink Lady er ideell)
- 10 ml ingefærjuice
- 5 ml fersk sitronsaft (eller mer hvis du liker det sure kicket)
Chai LATTE
Oransjeriet
Ingredienser:
(til 4 personer, Allergener: nøtter)
240 g bløtlagte og drenerte cashewnøtter*
710 ml vann
60 g lønnesirup
1 ½ ss Chai krydderblanding**
Frø av 1 vaniljestang
¼ ts salt
Pepper etter smak
*bløtleggingstid cashewnøtter:
1 - 4 timer for 240 g nøtter til 480 ml vann
**Ingredienser Chai krydderblanding:
120 g malt kanel
120 g malt kardemomme
1 ½ ss malt nellik
1 ss malt ingefær
1 ss malt muskatnøtt
1 ss malt stjerneanis
Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt
Fremgangsmåte:
1: Ha cashewnøtter og vann i en blender og kjør til en jevn masse
2: Sil gjennom en finmasket sil/nøttemelkspose
3: Hell væske tilbake i blenderen, tilsett de resterende ingrediensene og bland sammen
4: Sil ønsket mengde over i en dampbeholder og varm opp til ønsket varme før den helles i koppen
Pynt:
Kardemommestøv